Yamaha XJ

Yamaha begon in 1980 met de XJ serie. De eerste XJ was de Yamaha XJ 650. Dit model is echter niet zo bekend als de XJ 600 en XJ 900 (1984-1994). De Yamaha XJ Diversion 600 en 900 modellen behoren tot de meest populaire modellen uit de XJ serie; deze zien we nog altijd veel rijden. In 1998 werd de productie van de 900cc variant stopgezet. De 600cc variant wordt echter nog steeds geproduceerd, in de vorm van de razend populaire XJ6, XJ6 Diversion en XJ6 Diversion F.

Heeft u interesse in een Yamaha XJ? Neem dan een kijkje in het actuele aanbod van Joppen Motoren of kom eens langs bij onze vestiging in Leende!

Waarom een Yamaha XJ?

De Yamaha XJ serie weet zich van vergelijkbare series te onderscheiden door haar eenvoud en betaalbare prijs. Niet zo verwonderlijk dus, dat we er zo veel van zien rijden! De Yamaha XJ 600 staat bekend als een prima eerste motorfiets; hij is betrouwbaar, betaalbaar en rijdt ontspannen. Mocht u toch de voorkeur geven aan een zwaardere motor, dan is de Yamaha XJ 900 Diversion een aanrader. Er zijn nog volop gebruikte exemplaren te vinden van deze geweldige tourmotor met cardanaandrijving. 

Waar moet ik op letten bij het onderhoud van een Yamaha XJ?

Zoals gezegd rijden er heel wat Yamaha XJ motoren rond. Helaas zitten daar ook veel verwaarloosde motoren bij. De meeste mensen gebruiken hun XJ het hele jaar door. Dat kan prima, mits de motor goed onderhouden wordt. Met name de uitlaatbochten dienen goed in de gaten gehouden te worden. Verder heeft deze motor geen bijzonderheden wat betreft het onderhoud; als u netjes de jaarlijkse onderhoudsbeurt laat uitvoeren, kunt u jaren plezier hebben van uw Yamaha XJ! Voor het onderhoud kunt u overigens gewoon bij Joppen Motoren terecht.

Ja, ik wil een Yamaha XJ motor kopen!

Joppen Motoren is al sinds 1978 dé specialist voor zowel nieuwe als tweedehands motoren. Uiteraard tegen zeer scherpe prijzen, zoals u dat van ons gewend bent. Ook voor een Yamaha XJ bent u bij ons aan het goede adres! Dankzij ons ruime assortiment is de kans groot dat wij voor u de ideale motor hebben staan. Heeft u al een exemplaar op het oog? Kom dan gerust eens bij ons langs voor meer informatie, een bak koffie en een testrit. Onze medewerkers staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Mocht u de Yamaha motor van uw dromen nog niet gevonden hebben, zorg dan dat u onze website goed in de gaten houdt. Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de nieuwste motoren!