4 gratis tips voor optimaal motor onderhoud

Onderstaand 4 tips van ons waarmee je als motorliefhebber zelfstandig enkele punten aan je motor kan onderhouden.

Heb je onderhoud nodig wat je zelf niet kan/wil uitvoeren? Contact dan een van onze mensen in de werkplaats via +31 (0)40 206 25 55 

 

Tip 1: Bandenspanning controleren van je motor. 

Zoals je misschien wel weet, de banden zijn de belangrijkste onderdelen van je motorfiets. Wanneer de bandenspanning te laag is, is het contact met wegoppervlak niet optimaal, wat kan leiden tot ongelukken. De juiste bandenspanning wordt altijd opgegeven door de bandenfabrikant, zorg ervoor dat je deze regelmatig controleert. Met een goede bandenspanning heb je een optimale wegligging, kortere remweg en langere levensduur van je motorbanden. Daarnaast is het ook belangrijk om de profieldiepte van je motorbanden in de gaten te houden. De minimale profieldiepte van motorbanden zijn 1 mm, met een optimale profieldiepte van 1,6 mm. Twijfel je over je banden? Kom eens langs en we informeren u direct of uw banden nog geschikt zijn. 

 

Tip 2: Motoraccu controleren en gebruik van druppellader 

Zorg ervoor dat je je motoraccu nooit geheel laat leeglopen en laadt deze op met een druppellader wanneer je een tijdje niet zal rijden. Bij ons kan je een mooie kwaliteit acculader voor een goede prijs aanschaffen. Deze acculader is geschikt voor binnen en buiten en heeft verschillende druppellaadprogramma’s.

Extra aandachtspunt: een accu kan alleen goed opgeladen worden wanneer deze in goede conditie is. Er moet voldoende accuzuur in de accu aanwezig zijn en er mogen geen roestsporen op de polen zitten.

 

Tip 3: Remvloeistof, motorolie en koelvloeistof: altijd genoeg in de reservoirs 

Zorg dat je altijd genoeg remvloeistof, motorolie en koelvloeistof bij de hand hebt. Zonder deze vloeistoffen kan je motor ernstige schade oplopen. Een klein voorraadje thuis kan zeker geen kwaad. Ga je voor langere tijd niet rijden? Zorg dan dat je verse motorolie in je motorblok hebt zitten. Ook als je meer dan 6000 kilometer hebt gereden met je motor, kun je het beste de motorolie verversen.

Tip 4: Motorketting smeren

Je motorfiets is natuurlijk een geoliede machine, hou je motorketting ook gesmeerd! Je kan als richtlijn aanhouden dat in het midden van het langste rechte stuk de ketting 3 centimeter op neer moet kunnen bewegen.

 

Het laatste motornieuws, altijd up-to-date

Nieuws uit een bepaalde categorie:
 • Ride-On Tire Protection

  Ride-On Tire Protection

  Ride-On Tire Protection voordelig bij Joppen Motoren!

 • Royal Enfield nieuwe kleuren

  Royal Enfield nieuwe kleuren

  Royal Enfield komt in 2020 met  nieuwe kleuren van de Continental GT en de Himalayan!

  Een mooie uitbreiding van hun kleuren pakket.

 • Winterstalling 2019

  Winterstalling 2019

  Profiteer nu van de voordeligste winterstalling van Zuid-Nederland bij Joppen Motoren! Voor een scherpe prijs van €0,50 per kalenderdag staat uw motor droog en veilig geparkeerd bij Joppen Motoren.

 • Maak nu uw afspraak voor een Winterbeurt

  Maak nu uw afspraak voor een Winterbeurt

  Profiteer nu van de goedkoopste winterbeurt van Zuid-Nederland. Voor slechts 150,- wordt uw motor door ervaren monteurs winterklaar gemaakt. Natuurlijk is het ophalen en het bezorgen gratis! Ook dit jaar stellen wij onze ruimte weer beschikbaar voor motoren

 • Demo Modellen Actie prijzen

  Demo Modellen Actie prijzen

  Van onze dealerschappen heeft Joppen Motoren altijd demo's aanwezig wat de mogelijkheid bied tot test rijden.

  Na een testrit op een nieuwe motor wordt twijfel verleden tijd.

 • MV Agusta Rosso Serie

  MV Agusta Rosso Serie

  MV Agusta heeft de nieuwe Rosso serie geintroduceerd.

  De nieuwe ''basis'' range van MV Agusta