4 gratis tips voor optimaal motor onderhoud

Onderstaand 4 tips van ons waarmee je als motorliefhebber zelfstandig enkele punten aan je motor kan onderhouden.

Heb je onderhoud nodig wat je zelf niet kan/wil uitvoeren? Contact dan een van onze mensen in de werkplaats via +31 (0)40 206 25 55 

 

Tip 1: Bandenspanning controleren van je motor. 

Zoals je misschien wel weet, de banden zijn de belangrijkste onderdelen van je motorfiets. Wanneer de bandenspanning te laag is, is het contact met wegoppervlak niet optimaal, wat kan leiden tot ongelukken. De juiste bandenspanning wordt altijd opgegeven door de bandenfabrikant, zorg ervoor dat je deze regelmatig controleert. Met een goede bandenspanning heb je een optimale wegligging, kortere remweg en langere levensduur van je motorbanden. Daarnaast is het ook belangrijk om de profieldiepte van je motorbanden in de gaten te houden. De minimale profieldiepte van motorbanden zijn 1 mm, met een optimale profieldiepte van 1,6 mm. Twijfel je over je banden? Kom eens langs en we informeren u direct of uw banden nog geschikt zijn. 

 

Tip 2: Motoraccu controleren en gebruik van druppellader 

Zorg ervoor dat je je motoraccu nooit geheel laat leeglopen en laadt deze op met een druppellader wanneer je een tijdje niet zal rijden. Bij ons kan je een mooie kwaliteit acculader voor een goede prijs aanschaffen. Deze acculader is geschikt voor binnen en buiten en heeft verschillende druppellaadprogramma’s.

Extra aandachtspunt: een accu kan alleen goed opgeladen worden wanneer deze in goede conditie is. Er moet voldoende accuzuur in de accu aanwezig zijn en er mogen geen roestsporen op de polen zitten.

 

Tip 3: Remvloeistof, motorolie en koelvloeistof: altijd genoeg in de reservoirs 

Zorg dat je altijd genoeg remvloeistof, motorolie en koelvloeistof bij de hand hebt. Zonder deze vloeistoffen kan je motor ernstige schade oplopen. Een klein voorraadje thuis kan zeker geen kwaad. Ga je voor langere tijd niet rijden? Zorg dan dat je verse motorolie in je motorblok hebt zitten. Ook als je meer dan 6000 kilometer hebt gereden met je motor, kun je het beste de motorolie verversen.

Tip 4: Motorketting smeren

Je motorfiets is natuurlijk een geoliede machine, hou je motorketting ook gesmeerd! Je kan als richtlijn aanhouden dat in het midden van het langste rechte stuk de ketting 3 centimeter op neer moet kunnen bewegen.

 

Het laatste motornieuws, altijd up-to-date

Nieuws uit een bepaalde categorie:
 • Beta RR 125

  Beta RR 125

  Beta RR125 2 takt, de énige 125cc enduro motor van 2018. Beta, het énige enduromerk met volledige fabrieksgarantie. De RR125 is ontwikkeld voor jong en oud met een fantastisch vermogen in het gehele toerenbereik.

 • Beta Racing 2018 modellen uit voorraad leverbaar bij Joppen Motoren!

  Beta Racing 2018 modellen uit voorraad leverbaar bij Joppen Motoren!

  Beta, dé enduro motor van de kampioenen in 2017 bij ons uit voorraad leverbaar. Beta is het enige enduro merk dat volledige fabrieksgarantie bied en altijd scherpe prijzen heeft. Profiteer hiervan zolang de voorraad strekt! Krijg waar voor je geld.

 • Demo rijden bij Joppen Motoren!

  Demo rijden bij Joppen Motoren!

  Bij ons is het mogelijk om demo te rijden met diverse Beta enduro modellen. In diverse enduro testen is de souplesse van de Beta's ter sprake gekomen. De Beta RR 300 is niet voor niets uitgeroepen tot de enduro motor van het jaar!  Ervaar de souplesse nu zelf.

 • X-Trainer uit voorraad leverbaar

  X-Trainer uit voorraad leverbaar

  Beta X-Trainer, de perfecte enduro motor voor het extreme rijden. Dit lichtgewicht van slechts 99kg stuurt zo scherp als een mes en heeft een geweldig karakter. In het gehele toerenbereik pakt hij geweldig op waardoor hij perfect te hanteren is.