Winterbeurt

Het motorseizoen goed afsluiten doe je zo!

Het einde van het motorseizoen staat voor de deur en u wilt natuurlijk dat uw motor het komend seizoen moeiteloos uit de winterslaap komt. Om hiervoor te zorgen zijn er meerdere onderhoudstaken die hiervoor dienen te gebeuren om de kwetsbare onderdelen van uw motor te beschermen tegen vocht, bevriezing, uitdroging en roestvorming. Al deze taken bij elkaar worden in praktijk een winterbeurt of een motor winterklaar maken genoemd.

In de praktijk staan verreweg de meeste motoren in de wintertijd stil, zelfs als de motoren droog opgeslagen staan in een garage, lopen de motoren risico op de gevolgen van lang stilstaan. Door een winterbeurt uit te voeren (eventueel in combinatie met een kleine of grote beurt) zorgt er voor dat u al bij het eerste goede weer van het nieuwe seizoen moeiteloos de motor kunt pakken en een lekkere toertocht kunt maken.

Wat houdt de winterbeurt in?

Om uw motor winterklaar te maken zodat uw motor er weer een seizoen er tegen aan kan, biedt Joppen Motoren de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijk tarief een winterbeurt uit te voeren. De motor wordt nagekeken op een vast aantal punten. Indien gewenst kunnen er ook extra werkzaamheden worden uitgevoerd zoals periodiek onderhoud of reparaties. Onze gespecialiseerde monteurs hebben erg veel ervaring in het onderhouden en repareren van vrijwel alle type motoren en zorgen ervoor dat uw motor alle aandacht krijgt die nodig is.

Naast het vervangen van de motorolie en de oliefilter wordt uw motor nagekeken op o.a. de volgende punten:

 • Bandenspanning en bandenslijtage
 • Kettingspanning en slijtage van de ketting en tandwielen
 • De staat van de remblokken, remschijven en de remvloeistof
 • Speling op het balhoofdlager
 • De staat van de accu en de accu volledig opladen
 • De motor wordt uitgelezen
 • De luchtfilter
 • De hoeveelheid en staat van de koelvloeistof wordt gecontroleerd
 • Alle verlichting wordt gecontroleerd.

Voor dit winterklaar maken betaalt u slechts €150,- en dan komen we uw motor ook nog eens kosteloos bij u thuis ophalen.

Winterstalling: De goedkoopste winterstalling van Zuid-Nederland.

Naast het winterklaar maken is het tevens mogelijk om uw motor bij Joppen Motoren in winterstalling te zetten. Uw motor staat dan veilig, droog, warm opgeslagen en wacht in deze fijne omgeving op het eerste goede weer tot u de motor weer komt ophalen. Laat u een winterbeurt aan uw motor uitvoeren, dan zijn de eerste 14 dagen winterstalling gratis!

Heeft u nog een vraag over het winterklaar maken van uw motor bij Joppen Motoren? Bel dan even met één van onze monteurs op +31 (0)40 206 25 55

Heeft u interesse in de winterbeurt? Vul dan onderstaand formulier zo compleet mogelijk in.

  Motor ophalen? (gratis i.c.m. winterbeurt)
  Winterbeurt uitvoeren (150,-)
  Motor poetsen? (75,-)
  Motor in veilige en verwarmde winterstalling plaatsen (0,50 per kalenderdag / eerste 14 dagen gratis i.c.m. winterbeurt)

  1