De 3 belangrijkste aankooptips voor een scooter

Hieronder de 3 belangrijkste aankooptips voor een scooter. Doe er je voordeel mee en bekijk hier direct ons assortiment scooters. 

Klik hier om naar ons aanbod SYM Scooters te gaan. Klik hier om naar ons aanbod BTC scooters te gaan. 

 

Tip 1: Wat kost een scooter?

De prijzen lopen uiteen. Hoewel ook kwaliteitsbeleving persoonlijk is, gaat het gezegde 'alle waar naar zijn geld' ook bij scooters op. Een serieuze scooter begint bij circa € 1000 voor een 50cc en kan natuurlijk oplopen tot meer dan € 10.000 voor een motorscooter (Elektrische- en motorscooters zijn beduidend duurder). Natuurlijk is een en ander afhankelijk van merk, model en accessoires. Je kan de scooter het beste kopen bij de dealer of specialist zoals Joppen Motoren in verband met garantie en service. Je kan dan jarenlang blijven genieten van je scooter.

 

Tip 2: Verzekeren is verplicht!

In de wet staat dat iedereen die op een scooter rijdt, deze WA moet verzekeren. Als je dus een scooter koopt moet je rekening houden dat je ook op de dag van aankoop de scooter een verzekering moet hebben. De minimale verzekering is een WA-verzekering. Dit betekent dat je verzekerd bent tegen de Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering vergoed de schade die je aan anderen hebt toegebracht. Je kan de verzekering uitbreiden met WA plus casco of een All Risk verzekering. Bij deze verkering wordt ook (bepaalde) schade aan je scooter vergoed! Belangrijk is om een aantal verzekeringen voor aankoop met elkaar te vergelijken. Er zitten verschillen in voorwaarden en kosten. Vraag één van onze verkopers voor gratis advies. 

 

Tip 3: Hoeveel verbruikt een scooter?

Een gemiddelde 50cc scooter verbruikt 1 liter op 35-40 kilometer. De scooter is daarmee een heel efficiënt vervoersmiddel. Natuurijk kun je nog zuiniger rijden door de gashendel niet volledig open te draaien. Het efficiente rijden kan zeker een overweging zijn om een scooter aan te schaffen. 


Hopelijk hebben we u enkele goede tips kunnen geven. Heeft u nog vragen neem dan contact met ons op via +31 (0)40 206 20 33 of mail je vraag naar: info@joppen.nl

 

Het laatste motornieuws, altijd up-to-date

Nieuws uit een bepaalde categorie:
 • Vacature Eerste motorfietsmonteur

  Vacature Eerste motorfietsmonteur

  Joppen Motoren is op zoek naar een nieuwe collega in onze werkplaats. Zoek jij een nieuwe uitdaging in de technische motorfietswereld? Bekijk dan onze vacature!

 • Enduro aanbiedingen nu bij Joppen Motoren!

  Enduro aanbiedingen nu bij Joppen Motoren!

  Enduro motoren NU extra scherp bij Joppen Motoren! Bekijk alle informatie en aanbiedingen in dit bericht.

 • Vacature motorfiets inkoper

  Vacature motorfiets inkoper

  Wordt jij onze nieuwe commerciële collega gericht op de inkoop van motorfietsen? Geïnteresseerd? Lees dan snel verder en neem contact op!