Dealerschap Royal Enfield

Sinds deze motorbeurs zijn wij dealer van Royal Enfield!

De eerste demo motoren zijn inmiddels beschikbaar voor een testrit. Zo is de Royal Enfield Interceptor (nieuwe twin!), Himalayan en de Classic als demo beschikbaar!

Achtergrond informatie van Royal Enfield (Tekstbron:Wikipedia, Foto's zijn gemaakt op Motorbeurs Utrecht 2019):

Het Britse Enfield Cycle Company Ltd. (fabrikant van Royal Enfield) vestigde in 1955 een dependance fabriek, Enfield India, in India om aan de vraag naar motorfietsen voor het Indiase leger en andere overheidsorganen te voldoen. Aanvankelijk werden de aangeleverde onderdelen uitsluitend geassembleerd, maar nadat de mallen en machines voor het 1954 model Bullet naar India werden verscheept maakte de fabriek in India de 350cc Bullets zelf. Toen in het Verenigd Koninkrijk in 1970 de fabriek zijn deuren sloot, werd de productie in India voortgezet. In 1994 werd Enfield India onderdeel van de grote Eicher Engineering Group, die vrachtwagens, tractoren en andere industriële voertuigen fabriceerden. Zij investeerden stevig in een nieuwe fabriek en nieuwe machines. Vanaf 1976 werden de 350cc Bullets weer in Europa geïmporteerd.

De modelreeks welke in Nederland gevoerd wordt is grofweg op te delen in 4 modellen:

 • 1-cilinder Bullet 500cc
 • 1-cilinder Himalayan 410cc
 • 2-cilinder Interceptor 650cc
 • 2-cilinder Continental GT 650cc

Dealerschap Royal Enfield

Dealerschap Royal Enfield

Dealerschap Royal Enfield

Dealerschap Royal Enfield

Dealerschap Royal Enfield

Dealerschap Royal Enfield

Het laatste motornieuws, altijd up-to-date

Nieuws uit een bepaalde categorie:
 • Vacature motorfiets inkoper

  Vacature motorfiets inkoper

  Wordt jij onze nieuwe commerciële collega gericht op de inkoop van motorfietsen? Geïnteresseerd? Lees dan snel verder en neem contact op!

 • MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro

  MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro

  MV Agusta introduceerde in November 2018 de nieuwste Supernaked: Brutale 1000 Serie Oro. 208PK gehomoleerd vermogen en 186kg droog gewicht!