Suzuki SV

De Suzuki SV 650 kwam in 1999 op de markt en was direct een succes. Met zijn relatief lage prijs en geweldige rijeigenschappen zorgde de SV voor een wederopleving van de lichtgewicht twins klasse. Het model verkocht beter dan vergelijkbare motoren zoals de Kawasaki Ninja 500R en de Honda NT 650. In 2003 werd de SV 1000 geïntroduceerd, bedoeld als een zwaarder alternatief voor de tweede generatie SV 650. In 2009 verving Suzuki de naked SV 650 met de SFV 650 Gladius. Later werd de Gladius naam stopgezet en werd de Suzuki motor weer gewoon verkocht als SV 650. De productie van de Suzuki SV werd in 2012 stopgezet. In 2017 werd een volledig vernieuwd model geïntroduceerd, met het meer conventionele uiterlijk van de eerste SV modellen. In 2019 brengt Suzuki wederom een nieuwe versie van deze iconische motor uit.

Overweegt u de aanschaf van een Suzuki SV? Neem dan een kijkje in het aanbod van Joppen Motoren!

 • Suzuki SV650S

  SV650S

  Leverbaar vanaf : € 1.895,00
  Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen

  Meer informatie

Waarom een Suzuki SV?

De Suzuki SV is een van de weinige sportmotoren die voorzien zijn van een V-twin motorblok. Dit maakt het tot een koppelrijke sportmotor, die ook nog eens relatief zuinig in verbruik is. Het is een bijzonder fijn sturende motorfiets die een mooi roffelend geluid voortbrengt. De combinatie van een licht gewicht, een strak chassis en sterke koppel spreekt zowel beginnende als ervaren motorrijders aan. Daarbij is de SV ook nog eens een vriendelijk geprijsde motor. 

Welke varianten van de SV zijn er?

De Suzuki SV is leverbaar in naked en halve kuip variant, met 650cc en 1000cc. Indien gewenst kan de Suzuki SV 650 ook geschikt worden gemaakt voor het A2 rijbewijs. Afhankelijk van het model kunnen wij ook diverse extra’s leveren, zoals clip-ons.

Hoe zit het met het onderhoud van een Suzuki SV?

Omdat men overal makkelijk bij kan, is het onderhoud van een Suzuki SV vrij makkelijk. Net als bij elke andere motor raden we aan om jaarlijks een grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Hierbij kunnen de aan slijtage onderhevige onderdelen direct worden nagekeken en indien nodig worden vervangen. Na een eventuele glij- of valpartij is belangrijk om de motor goed na te laten kijken; met name bij de naked variant kunnen de kwetsbare plekken dan makkelijker beschadigen. Verder kiezen veel mensen ervoor om tijdens de onderhoudsbeurt de achterste schokdemper te vervangen. Uiteraard kunt u ook bij Joppen Motoren terecht voor het onderhoud van uw Suzuki SV!

Ja, ik wil een Suzuki SV motor kopen!

Joppen Motoren bestaat al sinds 1978 en hecht veel waarde aan een goede service en klanttevredenheid. Het maakt niet uit of u nu op zoek bent naar een Suzuki SV 650 of een Suzuki SV 1000, in naked of halve kuipvariant, met of zonder extra’s – bij Joppen Motoren hebben we altijd een ruim aanbod met aantrekkelijk geprijsde occasions op voorraad. De kans is dus groot dat wij voor u de ideale motor hebben staan! Kom gerust eens bij ons langs voor een bak koffie, een goed gesprek en een testrit. Zorg ook dat u onze website goed in de gaten houdt en volg ons op Facebook voor het laatste nieuws!

Alternatieve motoren voor Suzuki SV

 • Honda CBF600 SA

  CBF600 SA

  Leverbaar vanaf : € 3.195,00
  Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen

  Meer informatie
 • Honda VFR800 VTEC ABS

  VFR800 VTEC ABS

  Leverbaar vanaf : € 4.195,00
  Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen

  Meer informatie
 • Honda XL650V Transalp

  XL650V Transalp

  Leverbaar vanaf : € 3.245,00
  Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen

  Meer informatie